LOGGBOK 2012

27 juni
Sjösättning, påmastning.

7 juli
Lasse och Angelica kommer till Åkersberga. Middag och övernattning i Alsvik.

8 juli
Provianterar, Gugge kommer till Alsvik.

9 juli
Tankar i Lådna på väg ut till Kålö, där vi möter upp med Lasse och Angelica. Bastu på kvällen.

10 juli
Vi seglar till Rödlöga. Slör och läns i 8-9 m/s.

11 juli
Lunchankring i Norrpada. Till Villösan på kvällen. Fin segling, fin kväll.

12 juli
Vi går in till Österhamn på Arholma och promenerar över ön till affären i soligt och fint väder. På eftermiddan går vi vidare till Vätöberg i SV 8-9 m/s. Man har börjat renovera de förfallna bryggorna och husen och vi lägger oss vid udden mittemot och tar jollarna frör att kolla stenbrottet och titta på Namnberget och statyn av Länsman.

 

13 juli
Lasse och Angelica tankar diesel vid Gräddö och sen har vi en fin kryss i 5-6 m/s till Furusund. En åskfront med regn gör att vi tar ner seglen och går för motor in till Högmarsö krog. Vi går runt och kollar alla båtar, gamla bilar och skrot på varvet och tar sen öl på barpråmen före middan på krogen.

14 juli
För motor till Paradiset efter att ha tagit farväl av Lasse och Angelica som vill upptäcka mer av innerskärgården. Vi ankrar på svaj tillsammans med 20 andra svajliggare. Regn på natten och morgonen.

15 juli
Mulet och en del regn när vi går över Möja Västerfjärd och Kanholmsfjärden till Skärvassa på Nämdö.

16 juli
Vi ligger kvar i Skärvassa och plockar blåbär och svamp. Fint väder.

17 juli
Till Nynäshamn, soligt och fint men svaga vindar. Nynäshamns Segelsällskap firar 100-års jubileum med kappseglingar och veteranbåtar vid bryggorna.

18 juli
Handlar och städar båten.

19 juli
Vi lämnar båten för att åka till stan och Joels konfirmation.

20 juli
Vi lånar Gugges bil och åker en sväng hem till Alsvik. Plockar vinbär och körsbär i trädgården och åker sen till Arlanda för att hämta Elsa som kommer från London.

21 juli
Joels konfirmation.

22 juli
Tillbaks till Nynäshamn, handlar men ligger kvar i gästhamnen över natten.

23 juli
Blåsigt 10-13 m/s och mulet, så vi ligger kvar ett dygn till.

24 juli
Vi får en fin segling över Mysingen, slör i 6-7 knop upp till Järnholmssund och Mörkviken på Fjärdlång där vi lägger oss på svaj.

25 juli
Fint väder. Till Koxviken på Biskopsö, vi promenerar över ön ner till Emmy, men ingen är hemma. På tillbakavägen lyckas vi hitta stigen och slipper gå genom snårskogen.

26 juli
Går till Braka för motor och får en fin eftermiddag och en fin kväll.

27 juli
Seglar upp mot Runmarö och följer leden ut till Gråskärsfjärden och letar oss in vid Vildgrytan och Eknö där vi ligger helt ensamma.

28 juli
Vi går till Djurö för att hälsa på Evas kompis Monika och Janne. Rullfocken krånglar så vi går sakta för motor för att inte komma för tidigt. Vid inloppet till Prästmaren blir vi anropade av en mötande båt. Det är Jim och Mia på Dreamer som otroligt nog känner igen oss sen vi möttes för fem år sen på Åland. Dom har varit inne i Kuggmaren men inte hiitat någon plats och vänt ut igen. Vi kollar snabbt per telefon med Monika om dom har plats för en båt till och Dreamer kan sen följa med oss in i Prästmaren.

29 juli
Vi går över Kanholmsfjärden i svag vind, startar sen motorn och går till Lådnafladen.

30 juli
Byter vik och förtöjer i Skomakarviken. Plockar blåbär, vaxar sittbrunnen och har det skönt i solen.

31 juli
Seglar upp mot Möja, det är fullt i Kyrkviken så vi går till Långvik och handlar i Konsum. Vi kommer överens med Göran och Maggan att träffas i Finnhamn så vi går till Paradiset och förtöjer mot berget.

1 aug
Stora Hästnacken

2 aug
Går runt Grinda, genom Lindalssundet, förbi Vaxhol ner till Getfoten där vi äter lunch. Vi går sen till småbåtshamnen vid Bosön. Christer kommer med Hanna och Leo.

3 aug
Vi går med Hanna och Leo tll Lilla Skratten, ror med jollen badar och har kul.

 

4 aug
Seglar hemåt, övre beslaget i rullfocken går sönder och seglet rasr ned så det blir motorgång över Trälhavet och hem till bryggan.