LOGGBOK 1995

22 juni (?)
Midsommar!
Eva, Håkan, Gunilla, Johan, Marian, Mia och Roffe går i blåsigt väder till Hästnacken där Celika väntar.

23 juni
Vi går till Sandhamn där Gunilla, Johan och Marian tar Vaxholmsbåt till stan. Mia och Roffe stannar hos kompisar och plötsligt är Eva och jag ensamma ombord. Vi går till Eknö och promenerar upp till tjärnen.

24 juni
Hemsegling

1-2 juli(?)
Till Furusund för att fira Ruthans 80-årsdag på värdshuset.

4 juli (?
Översegling till Mariehamn med Göran. Nisse, Styrbjörn och Toto mönstrar på. Middag på ÅSS restaurang. På kvällen väntar vi på fax med första ultraljudsbilden på vårt första barnbarn.

5 juli
Kappseglingsstart för Åland Runt. Kryss i 15 m/s, jobbigt och blött. Natthamn vid Dånö.

6 juli
Svaga vindar, vi tar ledningen i fältet tills vinden dör helt och vi ligger i stiltje norr om Geta. Nisse, Styrbjörn och Toto går iland vid Prästö för att ta sig hemåt. Håkan och Göran seglar vidare till Rödhamn och målgång.

7 juli
Översegling till Botveskär.

8 juli
Hemsegling.

13 juli
Håkan och Roffe seglar till Lådna.

14 juli
Lunch på Kallskär, öl och smörgås. Vi går sen till Kyrkviken på Möja för att möta Eva och Mia som kommer med Cinderella och får lösa ut Roffe och mig från hamnkrogen, då våra kontanter tagit slut. Natthamn i kvällssol vid Bockösund.

15 juli
Norrpada

16 juli
Vi möter Benita och Celika i Gräddö. Mia och Jonas mönstrar av och åker bil hem. Bastu på kvällen.

17 juli
Regn, till Botveskär på eftermiddagen. Vindkantring, pyjamasförflyttning och grundstötning på natten.

18 juli
Till Ängsö.

19 juli
Till Yxlan och Ragge och Mona som inte är hemma. Sillunch, kaffe och whisky vid bryggan, när Ami och Anders kommer seglande. Mer whisky och kaffe. Just när vi ska lätta kommer Ragge och Mona och det blir en kvällstur till Själbottna med fortsatta trevligheter ombord.

20 juli
Vi skiljs åt. Benita och Minoe går till Vindalsö.

21 juli
Vi går söderut, passerar Bullerö och går ner till Hallskär, där vi förtöjer vid Trollkobben.Eva sköter EB Konferens AB via telefonen.

22 juli
Rudbottnarna

23 juli
Vi har tänkt ligga kvar men flyttar när 4 båtar med 20-25 personer, hundar och barn dundrar in bredvid oss. Vi går till Fjärdlång och förtöjer på norra delen och promenerar över ön och hälsar på Johan. När vi kommer tillbaka är vi varma och svettiga och njuter av ett kvällsbad.

24 juli
Läns till Mörtö Bunsö, där vi möter Läkarbåten med doktor Ullhammar som spolar Evas öron och dom kan skvallra lite om släkten Sundberg.

25 juli
Vi går till Djurönäset och får en visning av konferensanläggningen innan vi går vidare via Vindö Strömmar till Kålö. Bastu på kvällen.

26 juli
Svag vind, så det blir motorgång till Stora Nassa och Mastskäret. Soligt och vackert, men lite kyligt.

27 juli
Tiil Fredlarna, vi letar oss in till en fin ankarplats.

28 juli
Benita får tampen i propellern. Göran dyker och fixar det hela. Sedan fin segling genom In-Fredel upp till Rödlöga. Handlar i affären och njuter av en fin middag.

29 juli
Hemsegling